The site is loading…

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

tron-legacy-posterBeültem az Aréna plázába megnézni a Tron folytatást IMAX 3D-ben és hát vegyes érzelmekkel jöttem ki. Kicsit az Avatárra hajaz a dolog. Iszonyat jó látvány, elég gyenge történet. És még így is azt mondom rá, hogy egész elfogadható film volt, de ezt lehet nem így látnám, ha nem épp IMAX-ben látom, hanem mondjuk sima 3d-ben, vagy anélkül. És ezt úgy mondom, hogy az IMAX a film felénél lerobbant, 20 percig bámultuk az üres vásznat.
A történetről annyit, hogy elég átlagos, a párbeszédek kiszámíthatók. Igazából az első 10 percben lekörvonalazódik hogy mi fog történni a következő két órában. De úgy tényleg. Miután rájövünk mi volt az egész betörős dolog lényege, és bemutatják a tv-s visszaemlékezést, onnantól semmi nem fogja meglepni a nézőt. Talán még az Avatárnál is kiszámíthatóbb volt.
A szereplőkkel sokkal jobban ki voltam békülve, 13 (Olivia Wilde) miatt már egymagában megérte megnézni, és hát Jeff Bridges se hozta rosszul a teremtő istent. A főszereplő (IDMB szerint Garrett Hedlund, én még életemben nem hallottam róla) már annyira nem nyerte el tetszésemet, elég semmilyen alakítást hozott, de nem tudom hogy lehetett volna-e egy ilyen karakterből ennél többett kihozni.
A látvány bitang jó volt, de ez nem is volt kérdés már az év eleji trailerek óta. A discfight-ok ugyanúgy bejöttek, mint a motoros/autós/repülős üldözések (bár azért egy két helyen az ellen igen bénán viselkedett, ezt tudjuk be gyenge AI-nak). Erre még rátett egy lapáttal az elég ütős zene, az összélménybe mindenképp pozitívan számolandó.
Összességében egy 10/6-ost azért megadnék a filmnek, bár gondolkodtam az 5-ön, de úgy döntöttem, a 20 perces pisiszünet nem a film hibája inkább azé, hogy Magyarországon vagyunk. Aki teheti mindképp IMAX-ben nézze meg mert, szerintem az eddigi legjobb 3D élményt adja, eszeveszett látványos. Kár a gyenge forgatókönyvért…