The site is loading…

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

htc_desire_2Hát két hét alatt sikeresen kinőttem a vadisúj HTC-met, úgyhogy “kénytelen” voltam rootolni. Bár elég sok leírás van a neten róla, én Premete leírását használtam, mely elég jól van összerakva, úgyhogy minden gond nélkül túl is lettem rajta.
Ha már a root jogaim meg voltak, mi sem természetesebb felment egy új rom, melyet xda-ról szereztem. Nem akartam kapásból mély vízbe dobni a készüléket, úgyhogy egy stock rom-ra esett a választásom, mely a lehető legfrissebb gyári HTC rom-ra épül, és ap2sd+on meg root-on kívül nem változtattak rajta semmit: [ROM] 2.29.405.5 WWE – Rooted/Bash/BusyBox/UV [v5 21/12/10]. Ehhez persze kénytelen voltam feltenni a legfrissebb rádió romot is:32.49.00.32U_5.11.05.27.
Meg kell hagyni, a gép érezhetően meg is táltosodott, ellenben a fogyasztása is. Konkrétan két percenként esett 1%-ot, ami a stock rom-hoz képest igen gyenge.
Úgyhogy akkor már gondoltam egyet, és kerestem egy vadiúj kernelt is magamnak az eredeti helyére, hátha az javít egy kicsit. A [SENSE KERNEL] 2.6.32.27 (BFS/BFQ/SLQB/HAVS/OC1190Mhz/EXT4/CIFS/TUN/AUFS) kernelre esett a választásom, mely bár nem a legerősebb, de elég jó fogyasztása van. Komolyabbat dobott a fogyasztáson mint reméltem volna. Jelenleg olyan 6%-ot esik 8óra alatt az akku bekapcsolt wifi, és mobilnet mellett (márha nem piszkálom), ami egyértelműen jobb eredmény mint amivel megkaptam a készüléket.

Ezek után már lefuttattam egy quadrant tesztet is, hogy mégis, sebességre hogy teljesít. Ez látható a bal oldalon. Egyértelműen jobban teljesít, mint a stock Desire-ök, de a mostanában nagy népszerűségnek örvendő Desire HD romok, már simán 6000 és afölötti cpu pontszámokat érnek el, úgyhogy tippre a következő upgrade, egy olyanra váltás lesz, amikor kicsit jobban kiismertem a készüléket.
Plusz azt is át kell majd nézni, hogy lehet belenyúlni a romokba, és kiszedni azokat a programokat amik nem kellenek, beintegrálni ami must-have.
Nah egyelőre ennyi volt, majd fojt.köv. Addig is íme pár screenshoot: