Az oldal töltődik…

snap20101230_1548291Nem sokáig bírtam megállni, hogy tovább ne fejlesszem a készüléket, fel is tettem a legfrissebb RCMixHD v0.14b romot, amit a Desire HD-ból operáltak ki az xda-s srácok, majd szépen testreszabták, a sima Desire-höz. A végeredmény pedig a létező legfejlettebb Sense felülettel rendelkező, az alap Desire-nél gyorsabb készülék lett. Mindezt még jobb fogyasztás mellett, köszönhetően az egyedi, kifejezetten ehhez a rom-hoz írt kernelnek.
Az új DHD romok már szépen beszélnek magyarul, bár én eléggé megszerettem az angol telót, de úgy döntöttem adok egy esélyt a magyar verziónak. Eddig nem rossz, de könnyen lehet hamarosan visszaváltom angolra.
További újítás a felületek, új skin-ek bővített kezelése, melyek között szintén van ütős, de nekem bejött az eredeti kinézet, úgyhogy maradtam annál. Van pár új widget is, illetve jópár frissült. Például nekem a HTC beépített News RSS olvasója a stock rom-on nem bírta behúzni az általam követett RSS-eket, de az RCMixHD-ban lévő minden állogatás nélkül szépen beimportálta az egészet a google accountomból.
Külön poén frissítés, hogy már a HTCSense.com oldalhoz is kapcsolható a készülék, tekintve, hogy azt hiszi magáról, hogy Desire HD. Így akár neten keresztül is bemérhetjük a mobil helyzetét távolról, vagy megcsörgethetjük ha nem találjuk a házban. Végszükség (elvesztés) esetén pedig akár távolról zárolhatjuk is a készüléket, védve ezzel az adatainkat.
Az új szolgáltatások itt még nem értek véget. Rengeteg apróság változott, frissült kezdve egy halom menüvel, beállítással egészen az átalakult értesítő sávig. Ezekkel a portolt HD romokkal valószínűleg ez a világ egyik legjobb felhasználói élményét nyújtó készüléke, maximum a Desire HD nyújthat hasonlót, de annak azért jópár hátránya is van az elődjéhez képest.