Az oldal töltődik…

homorÍme az új projectem: a Homor és Lányai Kft. a weblapja felújítására kért fel, tekintve, hogy a régi lapjuk teljes flash oldal volt. Az egyik legfontosabb elvárás az volt, hogy az új honlap hasonlítson a régire, a sok régi látogató miatt, akik között sok az internetet csak kezdő szinten ismerő. További kérés volt még, hogy mivel a látogatók egy része szakember, akik nem feltétlen a legmodernebb számítógépekkel rendelkeznek, a lap kisebb képernyőfelbontás mellett is tökéletesen átlátható legyen. Így az új oldal szélessége úgy lett belőve, hogy 15”-os monitorra is ráférjen.
Bár az új lap már html alapú, a szerkezetet egy kis ráncfelvarrással megtartottam, ahogy a színvilágot is. Nagyobb nehézséget nem okozott a lap, sima xhtml, css, php forrású, egy két helyen apróbb javascriptekkel.
Továbbá természetesen seo optimalizáláson is átesik a lap. Oldalfüggő title-ök, és metabeállítások, tartalomfüggő kulcsszó-variációk. A tevékenységi körben jópár (magyar viszonylatban) elég erős kulcsszó szerepel, igen komoly konkurenciaharccal, így érdekes lesz mennyire sikerül előrehozni az oldalt. Bár a régi látogatók miatt most sem teljesít nagyon rosszul, van jópár kulcsszó, amelynél egyáltalán nem rangsorolható a lap, remélem minél előbb el tudok érni valami előrehaladást ezen a téren.