The site is loading…

Sorry, this entry is only available in Magyar. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

s2 (1)Weblap: www.budaring.hu/hu

Pálya: Szabadtéri, eredetileg talán parkoló lehetett, gumifalakkal van kialakítva

Gokartok: RIMO-k de elég nagy a kavalkád úgy vettük észre

Felszerelés: Bukósisak van, és eldobható hajhálót adnak (képet mindenki csináljon magáról! :D), sisakmaszkot 1000 Ft-ért lehet vásárolni

Terhelés: Az egyenesek miatt bőven van idő pihenni, nem a fizikumon fog múlni ki hány futamot megy

Időmérés: Van, lehet időmérőt és versenyt is menni, az eredmények csak monitoron jelennek meg

Árak: 7 perc / 2000 Ft (diák 1900 Ft), vannak bérletek, de nem ruházhatóak át (a 3 menetessel egy menet 1833 Ft)

Létesítmények: Van büfé, fagyizó, pár játékgép (még egy gyerek gokartpálya is), céges rendezvényhez ideálisabb mint mondjuk a KartFarm. A személyzet (amikor épp nincs elhavazva a sok vendéggel) barátságos.

phoca_thumb_l_img_6496A pálya autóval könnyen megközelíthető (bár mondjuk Pest túlsó oldaláról csúcsforgalomban messze tud lenni). Az aszfalt jó minőségű, bár valószínűleg nem gokart pályának tervezték. Gumifalakkal van kialakítva az ív, de igazából csak a rázókövek hiányoznak. A pálya 800 méter hosszú, gyanús, hogy ez a leghosszabb bérgokart pálya Budapest környékén. A két hosszú egyenesnek köszönhetően a sebességérzet, talán itt a legnagyobb (bár van bennük pár törés, de jó íven, mindkettő végig padlógázos).
Sajnos a gokartokról már nem lehet ilyen jókat írni. Elképesztően nagy különbségek tudnak lenni egyes gépek között. Amikor mi arra jártunk, mindegyik alkalommal a 2-es géppel értük el kimagaslóan a legjobb időket. Ironikus módon a KartFarm-on az is kiderült, hogy miért. Az ottani üzemeltető mesélte, hogy a Budaring-esek hozzájuk vitték az idény elején a gépeket nagyszervízre, viszont év közben nem nagyon vannak karban tartva. (Aztán persze mondani sok mindent lehet.) Bár nem motorikus kérdés, de a karban tartásról eléggé árulkodik, hogy egyik kolléga még egy defektet is kapott az egyik futamon.
Futam közbeni idő visszajelzés nincs, ellenben van lehetőség sötétedés utáni vezetésre is (és estére van kedvezményes árú jegyük is).
Végeredményben a pálya jó, a gokartok nem annyira, de ezektől függetlenül kezdőknek nyugodt szívvel ajánlanám, maximum az eredmények nem lesznek a tényleges vezetői képességekkel mindig párhuzamban (de hát technikai sportban ez nem újdonság).